Soustředění v Norsku

17.11.2011 20:49

Na začátku listopadu odjíždíme za sněhem do norského střediska Sjusjoen. Už zprávy před odjezdem naznačují, že to s tím sněhem nebude žádný zázrak. Několik lidí odřeklo účast, přesto nás jede 15.

Po celodenní cestě se jdeme proběhnout k běžeckým tratím. Kousek okruhu je vysněžen, tak to přeci jen vypadá na běžky. Náš srub je docela příjemný, máme i saunu a výřivku. Je nás v něm sedm, což je asi ideální počet. Při plné obsazenosti by jsme se v něm asi umlátili.

Ráno jdeme na běžky a celkem to mezi asfaltovými fleky zvládáme. Odpoledne je posilování a večer sauna. Začíná to dobře.

Do druhého dne ovšem hodně sněhu odtálo a tak se musíme ohánět s lopatou, aby se podařilo stopu udržet průjezdnou. Ale daří se. Další dny už ale musíme na kolečkové lyže, běhat nebo chodit na výlety. Do toho střídáme saunu s výřivkou a každý večer se vzděláváme u super hry Česko.

Také navštěvujeme Lillehammer, procházíme město a sportovní obchody. Projíždíme i místní tratě na kolečkových lyžích.

Na závěr týdne se začíná ochlazovat a na stadionu spouštějí 15 sněžných děl. A tak poslední den jdeme zase na sníh. Trénujeme techniku a nakonec probíhá závod. Ten je spojený s večerním testem znalostí. Obsazuji celkově solidní 5 místo.

Cestou zpět se stavujeme na Holmenkolenu a nakupujeme spoustu suvenýrů. Jinak jde vše hladce a v pondělí dopoledne se nakonec všichni spokojení rozcházíme. I přes nedostatek sněhu se soustředění vydařilo a já jsem alespoň po delší době zase pořádně sportoval.

Takže příští rok můžete vyrazit s námi. Taková smůla na sníh jistě dalších 10 let nebude. Info najdete na www.skiservismara.com

Zpět