Po stopách Ötzziho

03.05.2012 22:32

Po zrušení letošního přechodu Houte Route z důvodu špatného počasí se nám na konci dubna podařilo ještě jednou vyjet na skialpy. Teploty v Čechách atakovali třicetistupňovou hranici a tak raději rychle za sněhem.

Začínáme v obci Vent a díky mohutnému sněžení v předchozích týdnech se dá jít celou dobu na lyžích. Není to sice žádný zázrak, ale lepší než s lyžemi na zádech. V první chatě Martin Busch (2501m) mají naštěstí volno a tak to pro dnešek balíme.

Další den pokračujeme vzhůru na chatu Similaun (3019m), kde budeme spát další dvě noci. Necháváme zde pár věcí a pokračujeme ve výstupu. Až k vrcholu Similaun (3599m). Krásný skialpový kopec se závěrek po hřebenu na mačkách. Sjezd již tak slavný nebyl.

V sobotu se jdeme podívat do míst, kde našli Ötziho a opět super výstup na vrchol Finailspitze (3516m). Krásné počasí, daleké výhledy, prostě paráda. I ten sjezd jsme si docela užili.

Nedělní sestup volíme vedlejším údolím přes chatu Rofen. Cesta je to zajímavá, bohužel však z velké části bez sněhu. Ale nám to nevadí a krátce po poledni vyjíždíme směr Jablonec.

Počasí si nás alespoň trochu umoudřilo. Kromě silného větru to byla paráda. Více si můžete přečíst zde.

Zpět