Čtyřtisícové vrcholy Monte Rosy

09.08.2012 20:07

Poslední letošní akcí pod hlavičkou Adventury byl zájezd na vrcholy masivu Monte Rosa. Opět se schází velká banda průvodců, jedou celkem 3 zájezdy.

Ráno vystupujeme v osadě Täsch a dále musíme vlakem. Do Zermattu je to kousek. Procházíme městem a lanovkou stoupáme do 3000m na Trockener Steg. Následuje pochod po sjezdovce na chatu Theodul (3317m). Pro dnešek je to konečná, čeká nás jen nácvik na ledovci.

Druhý den pokračujeme po sjezdovkách až na Klein Matterhorn. Tady se řadíme do zástupu na vrchol Breithorn (4165m). Přecházíme pěkný hřebínek a traverzujeme pod vrcholem Poluxu. Na závěr scházíme na chatu Val d´Ayas (3425m). Čeká nás příjemné přivítání a bohatá večeře.

Hlavním cílem této výpravy je výstup na vrcholy Castor a Pollux. Začínáme výstupem po prudkém ledovém svahu na Castor (4226m). Počasí je krásné a výhledy také. Sestupujeme do sedla a počasí se začíná kazit. Já s jedním družstvem sestupuji na chatu, zbylé dva týmy dosahují vrcholu Pollux (4091m). Takže super úspěch.

Poslední den se naplnila předpověď počasí a na lanovku nás hnaly hromy a blesky. Naštěstí vše dobře dopadlo a v Zermattu dokonce svítilo sluníčko. Dali jsme kuře u Wilde Hilde, přebalili věci a hurá domů. Také ostatní týmy byly úspěšné a všichni účastníci spokojení.

Kdyby vás zájezd zaujal, příště můžete jet také - https://www.adventura.cz/zajezd/ctyrtisicove-vrcholy-masivu-monte-rosa-1

Zpět